Skip to content

CIBULÁKY, velikonoční vajíčka podle receptu babiček

Pokud ještě nemáte nabarvená vajíčka, tak se můžete inspirovat barvením podle receptu našich babiček.

Co potřebujete?

    • 22 omytých neuvařených vajíček,
    • natrhanou trávu nebo petrželku,
    • dva obvazy (například z prošlé autolékárničky),
    • slupky od cibule (čím víc tím líp),
    • nit na zavázání,
    • 2 lžíce octa,
    • špek.

Postup:

Nejdříve si ustřihneme kousek obvazu tak, aby se do něj dalo vajíčko pohodlně zabalit. Poté na obvaz naaranžujeme trávu nebo petrželku a obvaz stáhneme a zavážeme. Obvaz musí být pořádně utažený okolo vajíčka jinak se tráva neobtiskne.

 

Dno většího hrnce bohatě vysteleme cibulí. Poté vrstvíme vajíčka, cibuli a vajíčka. Na vajíčka nalijeme vodu a přidáme ocet. Poslední vrstva bude opět bohatá výstelka cibule. Hrnec přivedeme k varu a vaříme deset minut (vajíčka se musí uvařit). V hrnci poté necháme vajíčka ještě louhovat min. 5 hodin. Lepší je nechat přes noc. Čím budou vajíčka déle v láku tím více budou tmavě hnědá.

Nakonec stačí vajíčka vyndat z láku, rozstříhat obvazy a vajíčka vyleštit kouskem špeku.

Cibuláky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

%d bloggers like this: