Pokud ještě nemáte nabarvená vajíčka, tak se můžete inspirovat barvením podle receptu našich babiček.
Co potřebujete?
Postup:
Nejdříve si ustřihneme kousek obvazu tak, aby se do něj dalo vajíčko pohodlně zabalit. Poté na obvaz naaranžujeme trávu nebo petrželku a obvaz stáhneme a zavážeme. Obvaz musí být pořádně utažený okolo vajíčka jinak se tráva neobtiskne.
Dno většího hrnce bohatě vysteleme cibulí. Poté vrstvíme vajíčka, cibuli a vajíčka. Na vajíčka nalijeme vodu a přidáme ocet. Poslední vrstva bude opět bohatá výstelka cibule. Hrnec přivedeme k varu a vaříme deset minut (vajíčka se musí uvařit). V hrnci poté necháme vajíčka ještě louhovat min. 5 hodin. Lepší je nechat přes noc. Čím budou vajíčka déle v láku tím více budou tmavě hnědá.
Nakonec stačí vajíčka vyndat z láku, rozstříhat obvazy a vajíčka vyleštit kouskem špeku.