Prodáváme med vlastní produkce:
Květový
- Jedná se o smíšený med z prvních jarních květů.
- Většinou rychle krystalizuje a po zkrystalizování je s ním obtížná manipulace.
Pastovaný
- Pastovaný med = Květový med
- Květový med začíná rychle krystalizovat a tvrdnout, proto se pastuje aby si zachoval konzistenci ve které je možné ho namazat na chléb.
- Jakmile začne květový med krystalizovat tak se sním míchá do té doby dokud nevznikne bílá pasta, která už dále neztvrdne.
- Tento med se výborně natírá na chleba a neteče.
- POZOR na mýtus - je to med a není v něm přidaný žádný další cukr!
Lipový
- Med sebraný v období, kdy kvetou lípy takže má lipovou vůni a chuť.
- Krystalizace probíhá o něco pomaleji než u medu květového.
Lesní - medovicový
- Tento med není z květů ale z medovice z lesa.
- Má specifickou chuť a vůni.
- Oproti medu květovému obsahuje méně cukrů a více rostlinných barviv a minerálních látek.
- Krystalizuje pomalu, vydrží poměrně dlouho tekutý.
- Tvorba medovice záleží na mnoha faktorech (počasí, vlhkost, podmínky...) a tak medovicový med není každoročním pravidlem jako med květový.
- Může se stát že v medu ucítíte tóny malin (včelky seberou i nektar z květů lesních malin)
- Nedoporučuje se hodně malým dětem a starým lidem (kvůli stravitelnosti).
MINIMÁLNÍ TRVANLIVOST MEDU JE ZE ZÁKONA 2 ROKY.