Suroviny na medová kuřecí stehna:
- 6 lžic medu,
- 2 lžíce bílého vína,
- 2 lžíce slepičího vývaru,
- 2 lžíce octa balsamico,
- 1 lžička kečupu,
- 6 lžic másla,
- čerstvý hrubě mletý pepř,
- sůl,
- 4 kuřecí stehna po 200–250 g
Postup:
Smícháme med, balsamikový ocet, víno, vývar, kečup, 2 lžíce másla, sůl, pepř, a svaříme. Kuřecí stehýnka omyjeme, osušíme, vložíme kůží dolů do medové omáčky a dusíme asi 5–10 min do měkka. Osolíme opepříme. Stehýnka obrátíme kůží nahoru a dáme do trouby na 20 minut při 180 °C okřupat. Podáváme s rýží a zbylou omáčkou.
Zdroj: Včelí produkty mýtů zbavené, Dalibor Titěra, 2013
CHCETE VÍCE MEDOVÝCH RECEPTŮ? POŘIĎTE SI TUTO SKVĚLOU KNIHU, ve které jsou nejen recepty na pečení ale také rady a vychytávky jak si pomocí včelích produktů vylepšit domácnost, pleť nebo zdraví.
KNIHA JE DOSTUPNÁ U NÁS NA PRODEJNĚ
CENA: 245 Kč
ZDE SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT DALŠÍ KNIHY, KTERÉ SI MŮŽETE ZAKOUPIT U NÁS NA PRODEJNĚ: http://vcelarstviukopeckych.cz/vcelarska-literatura/