Skip to content

MEDOVÁ KUŘECÍ STEHNA – recept

Suroviny na medová kuřecí stehna:

  • 6 lžic medu,

    Medová kuřecí stehna
    Medová kuřecí stehna
  • 2 lžíce bílého vína,
  • 2 lžíce slepičího vývaru,
  • 2 lžíce octa balsamico,
  • 1 lžička kečupu,
  • 6 lžic másla,
  • čerstvý hrubě mletý pepř,
  • sůl,
  • 4 kuřecí stehna po 200–250 g

Postup:

Smícháme med, balsamikový ocet, víno, vývar, kečup, 2 lžíce másla, sůl, pepř, a svaříme. Kuřecí stehýnka omyjeme, osušíme, vložíme kůží dolů do medové omáčky a dusíme asi 5–10 min do měkka. Osolíme opepříme. Stehýnka obrátíme kůží nahoru a dáme do trouby na 20 minut při 180 °C okřupat. Podáváme s rýží a zbylou omáčkou.

Zdroj: Včelí produkty mýtů zbavené, Dalibor Titěra, 2013

CHCETE VÍCE MEDOVÝCH RECEPTŮ? POŘIĎTE SI TUTO SKVĚLOU KNIHU, ve které jsou nejen recepty na pečení ale také rady a vychytávky jak si pomocí včelích produktů vylepšit domácnost, pleť nebo zdraví.

KNIHA JE DOSTUPNÁ U NÁS NA PRODEJNĚ

CENA: 245 Kč

Včelí produkty mýtů zbavené
Včelí produkty mýtů zbavené

 

ZDE SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT DALŠÍ KNIHY, KTERÉ SI MŮŽETE ZAKOUPIT U NÁS NA PRODEJNĚ: http://vcelarstviukopeckych.cz/vcelarska-literatura/

%d bloggers like this: